Lekker bezig Linette

Als kok zet Linette (43) met veel passie groenten in de hoofdrol. Vier jaar geleden koos ze ervoor om haar eigen bedrijf achter zich te laten. Het begon Linette tegen te staan om altijd maar achter een bureau te zitten. Na het verkennen van verschillende carrièremogelijkheden, besloot ze zich om te scholen tot vegetarisch kok.

'Je hebt lang niet altijd een vleesvervanger nodig. Wraps gevuld met bonen, mais en paprika kunnen net zo smakelijk zijn zonder vlees. Of een heerlijke curry, die prima kan bestaan uit alleen maar groenten.'

De specifieke keuze voor de opleiding tot vegetarisch kok kwam niet uit de lucht vallen. Zelf eet ze al 8 jaar geen vlees. De opleiding leerde Linette niet alleen hoe je heerlijke gerechten vol groenten op tafel kunt toveren, maar ook wat voeding doet met je lichaam op het moment dat je het eet. Dit heeft haar nog meer doen realiseren hoe belangrijk het is om voldoende groenten te eten voor een goede gezondheid.

‘Gezond eten geeft je een veel lekkerder gevoel. In een mindere bui grijp je snel naar ongezonde dingen, maar daar word je eigenlijk alleen maar lustelozer van. Als ik gezond eet merk ik direct dat ik veel meer uit mijn dag haal.

De aanbevolen hoeveelheid van 200 gram groenten per dag haalt Linette dan ook moeiteloos. Door gezond te eten voelt ze zich energieker en opgewekter. Waar Linette eerst na haar werk nog naar de sportschool ging, combineert ze nu buiten zijn direct met beweging. Zo fietst ze met veel plezier naar haar werk, wat ook een mooi moment is om haar hoofd leeg te maken. Lekker bezig, Linette!

Het is bijna niet te doen om aan je dagelijkse hoeveelheid groente te komen als je alleen groente eet bij het avondeten. Probeer daarom zo veel mogelijk groenten te verwerken in je lunch of zelfs in je ontbijt. Als lunch kun je natuurlijk een salade maken, maar wat dacht je van een restje avondeten van de dag ervoor? Extra makkelijk en zo voorkom je gelijk verspilling!

Een tip van Linette?

Begin in kleine stapjes!Als je dingen gaat veranderen, doe het dan in kleine stapjes. Je hoeft niet in één keer alles om te gooien. Als je een dag vrij hebt in de week, gebruik die dag dan om iets klaar te maken om mee te nemen naar werk. Of kijk eens alleen naar je ontbijt, en of je daar al een verandering kunt aanbrengen.