Lekker bezig Magda

Magda (86) vindt het maar niets om achter de geraniums te zitten. Als actief buitenmens geniet ze van de dieren, bloemen en de natuur om haar heen. Bewegen is altijd een belangrijk onderdeel van haar leven geweest. Zo gaat ze elke week op dinsdagochtend een uur zwemmen en heeft ze haar vriendinnen geïnspireerd om mee te gaan. Voor Magda is het sociale aspect van sporten minstens zo belangrijk als het bewegen zelf.

'Alles komt op je pad zoals het moet komen. Het klinkt misschien stom, maar ik denk dat mensen daar meer vertrouwen in zouden moeten hebben.'

Maar daar blijft het niet bij. Via de krant heeft Magda allerlei activiteiten gevonden om haar week mee te vullen. Van schilderen bij het Welzijnskwartier en het bezoeken van de computerclub, tot het ontspannen in de sauna en het spelen van een gezellig potje bingo. Haar week zit vol met plezier. Het niveau van haar schilderkunsten is misschien niet zo hoog als dat van Jan Toorop, maar dat houdt haar zeker niet tegen om creatief bezig te zijn. 

‘Ik kan het schilderen eigenlijk voor geen meter,  maar het gaat om het plezier van bezig zijn.’

Het is niet alleen het fysiek bezig zijn dat Magda zo jong en fit houdt. Haar positieve instelling en dankbaarheid voor alles wat ze heeft en kan doen, spelen een belangrijke rol. Je zult haar dan ook niet snel horen klagen. Positiviteit is wat Magda betreft dé sleutel tot een gezond en gelukkig leven. Lekker bezig, Magda!

Een tip van Magda?

 ‘Blijf positief en tel je zegeningen. Richt je op de mooie dingen in het leven en laat de rest achterwege.’