Lekker bezig Truus

Truus (65) krijgt er energie van om mensen te helpen. Zo zet ze zich al 23 jaar in als vrijwilliger bij het Welzijnskwartier. Maar dat is niet het enige waar ze bij betrokken is. Haar week zit vol met evenementen en vergaderingen van verschillende vrijwilligersorganisaties. Met grote bevlogenheid zet ze zich onder andere in om de toegankelijkheid voor mensen met een handicap te verbeteren.

'Katwijk is mooi, en ik ben er om het nog mooier te maken.'

Ondanks dat Truus twintig jaar geleden in een rolstoel terechtkwam, laat dit haar niet tegenhouden om actief te blijven en van de buitenlucht te genieten. Het liefst gaat ze de duinen in met een goed boek, een fles water en een appel. Ze ontspant door te luisteren naar de vogels en het ruisen van de bomen. 

Ik geniet enorm van buiten zijn. Het is heerlijk om de duinen in te gaan met een boek, een fles water en een appeltje. Luisteren naar het het ruisen van de bomen en de vogeltjes. Daar kan ik echt van genieten.

Ook op andere gezondheidsthema’s is Truus bewust bezig. Wat Truus betreft hoort dit erbij, en staat alles met elkaar in verbinding. Ze vindt het belangrijk om gezond te eten en houdt zich daarom goed aan de Schijf van Vijf. Door veel te variëren blijft ze dagelijks genieten van een gezond bordje eten. Naast gezonde voeding, haalt Truus veel voldoening uit haar geloof. Ze vindt het belangrijk om naar elkaar om te kijken. Je zult haar dan ook altijd vriendelijk gedag horen zeggen tegen voorbijgangers. Lekker bezig, Truus!

Als je zelf vrolijk bent, worden de mensen om je heen ook vrolijker.

Een tip van Truus?

Stuur elkaar eens een kaartje! ‘Stuur eens een kaartje naar iemand, er zijn genoeg mensen die dat hard kunnen gebruiken.’