Lekker bezig Simone

Simone (51) gaat elke week, ongeacht het weer, met de fiets naar het strand om afval op te ruimen. Zelfs als het regent, hagelt of sneeuwt, laat ze zich niet uit het veld slaan. Het strandjutten bleek de perfecte nieuwe hobby sinds haar kinderen zijn uitgevlogen. Het is wat Simone betreft een perfect 3-in-1 pakket.

'Het is voor mij eigenlijk een drie-in-één pakket: je bent nuttig bezig, je bent sociaal, en je bent lekker in de buitenlucht op het strand.'

Niet alleen maakt ze nieuwe vrienden en blijft ze in beweging, maar ze draagt ook bij aan het schone strand van Katwijk. Het jutten heeft Simone zelfs zo bewust gemaakt van afval, dat ze er nu thuis een sport van maakt om de hoeveelheid restafval te verminderen. En als ze in haar eigen buurt in Rijnsburg loopt, kan ze het niet laten om af en toe wat afval van de straat te pikken.

Elke keer als ik een tas met afval heb geleegd, denk ik bij mijzelf: wat heerlijk dat dit nu opgeruimd is.

Binnen de jutter gemeenschap wordt niet alleen het opruimen van afval gedeeld, maar ook ideeën en inspiratie. Zo heeft Simone zich door mede-jutters laten inspireren om wat duurzamer en gezonder te eten. Inmiddels is ze flexitariër en haalt ze haar groente bij de lokale indoor volkstuin. Lekker bezig, Simone! 

‘Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en lekker te bewegen. Als ik een tijdje binnen zit, begint het echt te kriebelen om weer naar buiten te gaan.

Een tip van Simone?

Laat de grote supermarktketens eens links liggen en ga op ontdekkingstocht naar lokaal aanbod.Ga eens wat minder naar de Albert Heijn en kijk wat meer naar wat er lokaal wordt aangeboden, zoals de groenten van de Indoorvolkstuin!