Lekker bezig Jelmer

Sinds Jelmer (24) afgelopen jaar zijn dieet heeft veranderd, zit hij letterlijk en figuurlijk beter in zijn vel. Hij voelt zich nu energieker, opgewekter en is maar liefst 35 kilo afgevallen. Een prestatie waar hij terecht trots op is. Zijn geheim? Het vinden van voedingsmiddelen die goed verteerbaar zijn voor zijn lichaam en het haalbaar maken van zijn dieet op de langere termijn.

'Ik haat het om te zeggen, maar het is wel echt een lifestyle. Het gaat om de balans. Als je vijf dagen gezond eet, kun je best twee dagen wat minder gezond eten.'

Met zijn positieve insteek heeft Jelmer zijn hele gezin aangestoken om bewuste eetkeuzes te maken. Ook op het werk is hij een inspiratiebron voor collega’s, die hem op hun beurt weer inspireren om samen tijdens de lunchpauze een wandeling te maken.

Tegenwoordig ruil ik zelfs mijn pizza in voor een salade, behalve wanneer ik op vakantie ben in Italië.’

Ondanks dat een gebakje op zondag er vaak toch wel bij hoort, kan zelfs zijn oma niet meer standaard iets lekkers aan hem kwijt. Hij wijst de verleidelijke baksels gewoon beleefd af. In de contactlijst van zijn vrienden staat Jelmer bekend als “de bob”. Zo laat hij niet alleen de drankjes met veel suiker aan zich voorbij gaan, maar zorgt hij er ook voor dat zijn vrienden weer veilig thuiskomen. Lekker bezig Jelmer!

Een tip van Jelmer?

Kijk eens wat bewuster naar wat je koopt. Je schrikt soms als je echt gaat kijken naar wat er in kant-en-klaar maaltijden zit. En probeer eens andere ingrediënten uit, vervang bijvoorbeeld patat door pastinaak uit de oven. Voor je gevoel mis je dan echt niets naast je vlees en groente.